BELOGLAVI SUPOVI I KLISURE

 

Prvi dan (petak)

Okupljanje na dogovorenoj lokaciji i polazak iz Beograda oko 17h. Dolazak u Kosjerić u večernjim satima, smeštaj u hotelu, večera i vreme za druženje.

Drugi dan (subota)

Doručak u 8 sati i polazak ka prvoj destinaciji Taorska vrela. Tokom putovanja proći ćemo pored vrha Veliki Povlen i ako bude lep dan, pokušaćemo da dođemo do vrha (pešačka tura u trajanju od 2 sata). Nakon uspona, krećemo ka selu Gornje Košlje gde se nalazi hranilište Beloglavih supova (16 parova). Put nas vodi ka selu Savković i na tom putu ćemo se zaustaviti pored vodopada Obradovića potok, a dalje nastavljamo ka domaćinstvu Tomić koje se nalazi blizu Kanjona reke Tribuće i prirodnog fenomena Vesin vir. U domaćinstvu, nakon posete Vesinom viru, imaćemo organizovan tradicionalni srpski ručak i upoznavanje sa samim domaćinstvom tj. životom na selu. (moguće je kupiti domaće proizvode). Polazak ka Bajinoj Bašti gde nam je smeštaj i večera. Vreme za druženje i odmor.

Treći dan (nedelja)

Nakon doručka krećemo ka selu Solotuša gde ćemo napraviti pešačku turu kroz kanjon reke Solotuše i popeti se do tvrđave Solotnik odakle se vidi ceo region Tare. Nakon uživanja u ovom prelepom srednjevekovnom zdanju, krećemo ka manastiru Rača gde ćemo obići i vodopad Lađevac koji se nalazi u kanjonu reke Rače. Vreme za ručak koji će biti organizovan na izvoru reke Godina sa prelepim pogledom na reku Drinu. Polazak ka Beogradu i slikanje ispred kućice na Drini. Ako budemo imali vremena, poseta manastiru Soko grad (opciono). Dolazak u Beograd do 21h.

U cenu su uključeni svi obroci, dva noćenja, prevoz, besplatan wi-fi, vodiči.

Tokom putovanja vodiči će praviti interaktivne radionice gde će gosti moći da nauče o istoriji, tradiciji, prirodi, osnovima preživljavanja u prirodi. Od opreme poneti tracking cipele ili adekvatnu obuću za hodanje po prirodi, kabanicu, presvlake i topliju odeću.

Cena po osobi je 120 eura.

( Cena je formirana za grupu od 5 do 7 osoba )

Za sve opširnije informacije pošaljite nam mail : info@upoznajsrbiju.rs