KROZ ZAPADNU SRBIJU

PRVI DAN

Polazak iz Beograda i poseta manastira Krušedol, odlazak u Sremsku Mitrovicu, obilazak muzeja “Sirmium Palatium “ i muzeja Srema, nakon ovog obilaska odlazimo u eko selo Zasavica gde je predviđen ručak i odmor. Posle kraćeg odmora krećemo ka mauzoleju Tekeriš (Cerska bitka ) i obilazimo selo Tršić, rodno mesto Vuka Karadžića. Uspon na planinu Gučevo i obilazak spomen kosturnice heroja Velikog rata i nakon toga odlazak u etno selo Sunčana Reka, odmor, večera i noćenje.

DRUGI DAN

Poseta istorijskom lokalitetu Mačkov kamen, nakon toga obilazak tvrđave Soko Grad i manastira podno tvrđave. Vreme za ručak u etno selu Vrhpolje i specijalno iznenadjenje. U popodnevnim časovima odlazak u Manastir Rača i uspon na planinu Taru i jezero Zaovine, večera i noćenje u domaćinstvu Nagramak.

TREĆI DAN

U jutarnjim časovima obilazak jezera Zaovine, Tare i poseta selu Tarabića. Odlazak na Mokru Goru i Drvengrad. Organizacija ture iznenadjenja. Poseta manastira Dobrun i tvrdjavi Dobrun. Vreme za ručak i polazak ka Višegradu. Obilazak Andrićgrada, muzeja, mosta i polazak ka vodopadima Sopotnica. Vreme za večeru, odmor i smeštaj u etno domaćinstvu.

ČETVRTI DAN

Domaćinski doručak, odlazak na vodopade Sopotnice i poseta manastira Mileševa (Beli Anđeo) i tvrdjave Mileševa. Polazak džipovima na off-road turu i dolazak na meandre prirodnog rezervata Uvac. Obilazak čamcima samog jezera, Ledene pećine i izlazak na vidikovac Molitvenik gde se mogu posmatrati Beloglavi Supovi. Vreme za ručak i odmor. Polazak ka Sjenici do Novog Pazara. Večera i odmor u etno naselju Ras, podno tvrdjave Starog Rasa (Gradina).

PETI DAN

Nakon doručka kreće se u obilazak starog trgovišta, tvrđave Stari Ras ( Gradina ) i manastira Sopoćani. Dolazak u Novi Pazar kada je vreme za ručak i razgledanje grada. Polazak iz centra Novog Pazara i poseta Petrovoj ckrvi, Đurđevim Stupovima i staroj Novopazarskoj banji. Uspon na planinu Kopaonik, vreme za noćenje i večeru.

ŠESTI DAN

Nakon doručka kreće se na uspon ka Pančićevom vrhu. Nakon osvajanja najviše tačke Kopaonika spremamo se za polazak ka Manastiru Studenica i srednjevekovne tvrđave Maglič. Vreme za ručak i odmor. Poseta manastiru Žiča, obilazak grada Kraljeva i Vrnjačke banje. Vreme za večeru i noćenje u etno domaćinstvu blizu grada Aleksandrovca.

SEDMI DAN

Doručak i polazak na uspon ka tvrđavi Koznik. Nakon obilaska tvrđave polazak ka drugom utvrđenju i gradu Kruševcu i crkvi Lazarici. Vreme za ručak i odmor. Nakon toga krećemo ka Kragujevcu u obilazak Šumarica. Sledi put ka Topoli (obilazak Oplenca, crkve, vile kralja Aleksandra). Vreme za večeru i dolazak u Beograd.

OSMI DAN

Obilazak Beograda.

TRAJANJE STRUČNE EKSKURZIJE KROZ ISTOČNU I ZAPADNU SRBIJU :

Vreme trajanja stručne eksurziji je 8 dana. Ovo vreme je potrebno da zaista možete videti i upoznati sve lepote Srbije. Grupe su sačinjene od 4-6 osoba ili od 7-12 osoba. Sa vama će uvek biti, 24 časa dnevno, dva osnivača “Upoznaj Srbiju” kao autentični srpski domaćini od kojih ćete čuti i naučiti o srpskoj istoriji, tradiciji, običajima, prirodnim lepotama, snalaženju u prirodi i interaktivnim radionicama koje će ovakvo putovanja učiniti trajnim u vašem sećanju.

OPREMA:

Naš savet je da obavezno nosite ranac zbog lakšeg transporta i kretanja. Od odeće poneti one stvari koje su komotne za hodanje i putovanje, kao i toplu odeću jer ćemo boraviti na većim nadmorskim visinama gde se klima menja i zna da bude hladno. Poželjno bi bilo poneti nepromočivu jaknu otpornu na vlagu i vetar. Savetujemo cipele za mount tracking ili adekvatne za planinsko hodanje. Takođe, naša preporuka je da obezbedite putno osiguranje.

CENA ZA STRUČNE EKSKURZIJE KROZ ZAPADNU I ISTOČNU SRBIJU:

 U našoj organizaciji nudimo dve posebne putanje kretanja kroz Srbiju: ”Kroz zapadnu Srbiju” i ”Kroz istočnu Srbiju”, gde je svaka putanja kretanja u trajanju od osam dana.

U okviru cene je uključeno SVE:

tri obroka i domaća pića po izboru, spavanje, sve ulaznice u muzeje i pećine, kompletan transport, što uključuje rafting i obilaske kanjona, vožnja quad-ovim i džipovima, besplatan Wi-Fi tokom celog putovanja, lunchbreak obroke, flaširanu vodu tokom putovanja…

Jednom rečju ”ALL INCLUSIVE” jer mi želimo da se osećate konforno i zadovoljno tokom putovanja.

Pošaljite upit za cenu na e-mail: info@upoznajsrbiju.rs

Grupa mora biti sačinjena  od 4 do 6 osoba da bi smo mogli da organizujemo stručnu eksurziju. Za veće grupe poslati upit za cenu.

OVDE MOŽETE VIDETI GALERIJU SLIKA ZAPADNE SRBIJE