KROZ ISTOČNU SRBIJU

PRVI DAN

Boravak i doručak u etno selu Moravski Konaci. Polazak za manastir Pokajnica i odlazak u prirodnjački muzej u Svilajncu. Nakon obilaska muzeja polazak za manastir Manasiju i vodopad Veliki Buk. Vreme za ručak i odmor na Krupajsom vrelu. Poseta i obilazak Resavske pećine i mesta Sisevac, nakon čega odlazimo u hotel ”Sisevac terme“ gde nas čeka večera i noćenje.

 DRUGI DAN

Nakon doručka krećemo u obilazak vrela Crnice i manastira Svetog Sisoja. Odlazak na Senske rudnike i obilazak muzeja, manastira Ravanica i odlazak na vrelo Grze gde ćemo ručati i odmoriti u prelepom ambijentu. Nakon ručka i odmora polazak ka Nišu, obilazak Niške trvđave, Ćele Kule i Medijane. Večera i noćenje u Niškoj Banji.

TREĆI DAN

Nakon doručka polazak iz Niša ka vodopadu Ripaljka. Obilazak Soko Banje, Miloševog konaka i amama. Iz Soko Banje krećemo ka planini Rtanj i u obilazak vrela reke Mirovitice. Vreme za ručak i odmor provodimo u etno hotelu Balašević. Posle odmora nastavljamo putem ka Felix Romulijani. Večera i prenoćište su na Borskom jezeru.

ČETVRTI DAN

U ovom danu, nakon doručka, očekuje nas poseta Lazareve pećine i Lazarevog kanjona. Nakon uživanja u prirodnim lepotama krećemo ka Rajačkim pimnicama gde ćemo uživati u vrhunskim vinima. Tu ćemo odmoriti i ručati da bismo, potom, krenuli ka gradu Negotinu. Sledi obilazak Negotina (muzej – kuća Mokranjca, muzej hajduk Veljka, hajduk Veljkova barutana, crkva…). Večera i prenoćište nas čekaju u Vili Tea.

PETI DAN

Nakon doručka u Negotinu krećemo u posetu rimske palate u Šarkamenu, manastira Bukovo, Decebalum-Prahovo, rimskog logora Diana , tvrdjava Kladovo i arheološkog muzeja u Kladovu. Nakon odmora i ručka  u Kladovu krećemo ka Gvozdenoj kapiji, Trajanovoj tabli i spomeniku Decebalumu. Krstarenje Dunavom je u Donjem Milanovcu kao i poseta etno sela Kapetan Mišin breg gde je planirana večera i prenoćište.

ŠESTI DAN

Poseta arheološkog nalazišta Lepenski Vir, Djerdapske klisure i srednjovekovne tvrđave Golubac. Nakom ovih znamenitosti obilazimo čudotvorni manastir Tuman. Ručak i odmor su u selu Duboka (tradicionalni vlaški ručak). Slede obilazak Homoljskih planina i odlazak na vrelo Mlave gde su večera i spavanje.

SEDMI DAN

Nakon doručka krećemo u posetu manastiru Gornjak. Posle obilaska manastira put nastavljamo ka arheološkom nalazištu Viminicijum. Vreme za odmor i ručak u restoranu na obali Dunava podno tvrđave Ram. Obilazak tvrđave Smederevo i arheološkog lokaliteta Vinča. Dolazak u Beograd, vreme za večeru i prenoćište.

OSMI DAN

Obilazak Beograda.

TRAJANJE STRUČNE EKSKURZIJE KROZ ISTOČNU I ZAPADNU SRBIJU :

Vreme trajanja stručne eksurziji je 8 dana. Ovo vreme je potrebno da zaista možete videti i upoznati sve lepote Srbije. Grupe su sačinjene od 4-6 osoba ili od 7-12 osoba. Sa vama će uvek biti, 24 časa dnevno, dva osnivača “Upoznaj Srbiju” kao autentični srpski domaćini od kojih ćete čuti i naučiti o srpskoj istoriji, tradiciji, običajima, prirodnim lepotama, snalaženju u prirodi i interaktivnim radionicama koje će ovakvo putovanja učiniti trajnim u vašem sećanju.

OPREMA:

Naš savet je da obavezno nosite ranac zbog lakšeg transporta i kretanja. Od odeće poneti one stvari koje su komotne za hodanje i putovanje, kao i toplu odeću jer ćemo boraviti na većim nadmorskim visinama gde se klima menja i zna da bude hladno. Poželjno bi bilo poneti nepromočivu jaknu otpornu na vlagu i vetar. Savetujemo cipele za mount tracking ili adekvatne za planinsko hodanje. Takođe, naša preporuka je da obezbedite putno osiguranje.

CENA ZA STRUČNE EKSKURZIJE KROZ ZAPADNU I ISTOČNU SRBIJU:

 U našoj organizaciji nudimo dve posebne putanje kretanja kroz Srbiju: ”Kroz zapadnu Srbiju” i ”Kroz istočnu Srbiju”, gde je svaka putanja kretanja u trajanju od osam dana.

U okviru cene je uključeno SVE:

tri obroka i domaća pića po izboru, spavanje, sve ulaznice u muzeje i pećine, kompletan transport, što uključuje rafting i obilaske kanjona, vožnja quad-ovim i džipovima, besplatan Wi-Fi tokom celog putovanja, lunchbreak obroke, flaširanu vodu tokom putovanja…

Jednom rečju ”ALL INCLUSIVE” jer mi želimo da se osećate konforno i zadovoljno tokom putovanja.

Pošaljite upit za cenu na e-mail: info@upoznajsrbiju.rs

Grupa mora biti sačinjena  od 4 do 8  osoba da bi smo mogli da organizujemo stručnu eksurziju. Za veće grupe poslati upit za cenu.

OVDE MOŽETE VIDETI GALERIJU ISTOČNE SRBIJE