MORAVSKA SRBIJA I NEGOTINSKA KRAJINA

 

Prvi dan

Polazak iz Beograda u jutarnjim satima ka Smederevu i obilazak Smederevske kule. Nakon toga, sledeće odredište je Golubačka tvrđava i manastir Tumane. Vreme za ručak. Put nas vodi u pravcu Kučeva gde ćemo posetiti dve pećine, Ceremošnju i Ravništarku. Posle obilaska dolazimo u etno selo Carev konak gde ćemo prenoćiti.

Drugi dan

Nakon doručka krećemo dalje u obilaske destinacija. Prva na redu je manastir Gornjak, a nakon toga odlazimo do vodopada Lisine i manastira Manasija. Vreme je za odmor i ručak koji će biti organizovan na Krupajskom vrelu. Posle odmora krećemo put Žagubice i vrela reke Mlave gde ćemo imati kratku pauzu. U večernjim satima stižemo na Borsko jezero gde ćemo biti smešteni u hotelu Jezero. Organizovana večera i druženje.

Treći dan

U trećem danu obilazimo arheološku znamenitost Felix Romuliana i muzej u Zaječaru (opciono). Put nastavljamo ka Negotinu gde ćemo pre toga svratiti do vodopada Mokranjske stene. Dolazak u Negotin i vreme za ručak. Nakon pauze obilazak muzeja hajduk Veljka i Mokrajnca i odlazak do rimske palate Šarkamen. Povratak u Negotin i vreme za večeru i noćenje.

Četvrti dan

Posle doručka krećemo put Kladova i na tom putu ćemo obići manastir Vratna i dva prirodna fenomena koji se zovu prerasti Vratne. Dolazak u Kladovo i poseta muzeju Kladovo, ostacima Trajanovog mosta, Fetislam tvrđave i rimskog utvrđenja Diana. Vreme za odmor i ručak. Put nastavljamo Đerdapskom klisurom gde ćemo obići Kapetan Mišin breg. Povratak u Beograd u večernjim satima.

 

U cenu su uključeni svi obroci, tri noćenja, prevoz, besplatan wi-fi, ulaznice za muzeje, vodiči.

Tokom putovanja vodiči će praviti interaktivne radionice gde će gosti moći da nauče o istoriji, tradiciji, prirodi, osnovima preživljavanja u prirodi. Od opreme poneti trekking cipele ili adekvatnu obuću za hodanje po prirodi, kabanicu i topliju odeću.

Cena po osobi je 220 eura.

( cena je formirana za grupu od 5-8 osoba )